Overweeg je om een PMU opleiding te doen? Lees hier of het bij je past!

Steeds vaker zie je permanente make-up terug in het straatbeeld. Vooral op social media word je overspoelt met van allerlei permanente make-up video’s. Van mooie strak gemaakte wenkbrauwen tot vollere lippen, je vindt het allemaal. Ideaal, want in de ochtend kan het een hoop tijd kosten om je wenkbrauwen symmetrisch te krijgen en dat lost permanente make-up voor jou op! Heb jij een passie voor make-up en alles dat met cosmetica te maken heeft? Dan kan het een goede stap voor je zijn om een PMU opleiding te volgen en op deze manier de beauty industrie in te rollen. Of misschien ben je al werkzaam in de beauty industrie en wil je graag je aanbod verbreden met permanente make-up behandelingen? Ook dan is een PMU opleiding ideaal voor jou. Als jij jezelf herkent in een van deze situaties, lees dan snel verder en kom alles te weten over waarom jij een PMU opleiding moet starten.

Waarvoor heb je een PMU opleiding nodig en wat is belangrijk om te weten?

De naam zegt het al, permanente make-up blijft voor een hele lang tijd op je gezicht zitten. Je hebt dus een behoorlijke verantwoordelijkheid zodra je permanente make-up gaat aanbrengen op de gezichten van je klanten. Dit is niet iets wat je zomaar kan gaan doen, het vergt veel oefenen en kundigheid voordat je dit vak zelfstandig kan gaan uitvoeren. Je wilt natuurlijk een glimlach op de gezichten van jouw toekomstige klanten toveren een daarvoor is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kundigheid. Bij het aanbrengen van permanente make-up ga je onder andere te werk met naalden. Hiervoor moet je beschikken over bepaalde GGD kwalificaties voordat je officieel zelfstandig permanente make-up mag gaan aanbrengen. De instantie waarbij jij jouw PMU opleiding wilt gaan volgen zal jou hier alles over vertellen. Voor het aanbrengen van permanente make-up moet je zorgvuldig te werk gaan en beschikken over een goede techniek. Dit is echt essentieel en veel mensen die hier interesse in hebben, zien dit over het hoofd. Dit leer je onder andere bij het volgen van een PMU opleiding. Een goede PMU opleiding bereid je goed voor op het zelfstandig uitvoeren van dit vak en betrekken vaak over de volgende onderwerpen in hun lesstof:

  • Geschaduwde wenkbrauwen
  • Eyeliner
  • Naalden en pigmenten
  • Praktijktraining
  • Lipliner
  • Kleurenkennis

Schrijf je nu in en volg een unieke en leerzame opleiding!

Bij www.nouveaucontour.nl kun je je inschrijven voor een PMU opleiding van hoge kwaliteit. Bij deze opleiding werk je in kleine groepen waardoor er ruimte ontstaat voor veel persoonlijke begeleiding en aandacht. Ook krijg je bij het behalen van deze opleiding een certificaat van deelname waarmee jij aan je klanten kan aantonen dat je vakbekwaam bent en goede behandeling levert. Op deze manier word je uitstekend voorbereid om zelfstandig aan het werk te gaan. Wil je meer weten over wat Nouveau Contour voor jou kan betekenen? Ga dan snel naar www.nouveaucontrour.nl en neem contact op met de vriendelijke professionals die jou graag helpen met al jouw vragen. Zo ben jij snel geholpen en kun je snel aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *