Testgewichten huren? Lees onze tips!

vermeer

Wil je testgewichten huren om te testen of je hijskraan of hijsinstallatie nog naar behoren werkt? Of wil je weten of je schip nog stabiel genoeg is? Testgewichten kunnen je hier goed bij helpen, maar bij het huren van testgewichten moet je wel op een aantal punten letten. Onze beste tips kun je hieronder lezen.

1. Let op de certificering

testgewichten huren

Het is natuurlijk belangrijk dat je veilig met de testgewichten kunt werken en dat ze betrouwbaar zijn. Hoe weet je nu welke testgewichten wel en niet goed zijn? Door te letten op de certificering! Dit betekent niet dat testgewichten zonder certificering per se slecht zijn, maar bij testgewichten met certificering weet je zeker dat ze goed zijn. Bij het kiezen van testgewichten is het daarom belangrijk dat aan de ISO 17025 norm voldoen.

2. Regel transport en plaatsing

De meeste bedrijven die testgewichten aanbieden kunnen ook het transport en de plaatsing voor je in orde maken. Dit is eigenlijk altijd wel aan te raden, aangezien dit nogal lastig kan zijn. Zeker als de gewichten zwaarder zijn kan het vervoer moeilijkheden met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat de transport en de plaatsing van de testgewichten door het verhuurbedrijf worden verzorgd.

Testgewicht

3. Kies het juiste gewicht

Je kunt kiezen voor testgewichten van enkele tientallen kilo’s, maar ook voor testgewichten die wel tienduizenden kilo’s zwaar wegen. Welk gewicht voor jou het beste is hangt af van de machine die je wilt gaan testen.Je wilt zeker weten dat het een bepaald gewicht aankan en daarom kies je dus voor een hoger gewicht dan het gewicht waarmee je wilt gaan werken. Aan de andere kant wil je niet een veel te groot gewicht gebruiken, want dit kan ervoor zorgen dat de machine kapot gaat. Bedenk daarom wat het grootste gewicht is waar je mee wilt werken en ga daar een stukje boven zitten. Weet je echt niet welk testgewicht je nodig hebt? Vraag dan advies aan het verhuurbedrijf!