Wat is een schipperspet?

Het is een fenomeen het vrij recent is opgedoken .het is een term die je niet Veel mensen kennen of waarvan veel mensen geen beeld hebben. het is daarom niet vreemd als je niet weet wat een schipperspet is. of als je niet weet hoe deze eruit ziet. het is namelijk zo dat je deze in de praktijk vrij veel ziet, alleen Weet je wellicht niet dat dit de petten zijn waar het over gaat. Vandaar dat het goed is om te weten waar deze vandaan komen en hoe deze eruit zien. En belangrijker nog: wie deze draagt.

Hoe ziet de schipperspet eruit?

De schipperspet is een pet die het beste vergeleken kan worden met de pet van een machinist of piloot. Wellicht het beste met die van een piloot. Het is een soort ronde, platte pet, met aan de voorkant een klep. Deze zit dan deels in het gebied van de ronding van de pet, waardoor een deel van de rondere vormen boven de klep hangt. De klep steekt dus niet volledig uit zoals bij een petje het geval zou zijn. Ook petten van chauffeurs kun je vergelijken met deze schipperspet. Die lijken er ook sterk op.

Wie draagt ze?

Er is geen bepaalde specifieke groep mensen die de schipperspet draagt. Het is deels afhankelijk van de mode, maar vooral afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Je zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat mensen tegenwoordig de meeste aparte kledinguitingen kunnen gebruiken en zich kunnen scharen onder hun persoonlijke stijl. Dit is dan wellicht niet iets wat iedereen meteen zou overnemen, maar men heeft er toch respect voor en wordt geacht hier respect voor te hebben en diegene de ruimte te bieden. Wat wel opvalt vanuit het modeperspectief, is dat de schipperspet de afgelopen jaren ook een groei aan populariteit heeft doorgemaakt onder meisjes. Deze dragen deze steeds meer, gecombineerd met bepaalde kledingstijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *