Wat is een vastgoed financiering?

vastgoed financiering

Een vastgoed financiering biedt uitkomst wanneer je bedrijf verhuist of een nieuw pand gaat kopen. Dit moet gedeeltelijk of geheel gefinancierd worden. Vastgoed financieringen zijn kort gezegd bedoeld voor het financieren van vastgoed. Dit artikel gaat hier dieper op in.

Wat is een vastgoedfinanciering?

Een vastgoedfinanciering is bedoeld voor het financieren van bedrijfspanden en onroerend goed. De financiering wordt aan het begin van de looptijd uitgekeerd aan de aanvrager. Iedere zaak is uniek en voor een groot gedeelte is dit ook van toepassing voor de diverse vastgoed financieringen. Dit type financiering betreft altijd maatwerk. De minimale inbreng van de aanvrager ligt veelal rond de 30 procent. Afhankelijk van je financiële situatie kan dit lager of hoger zijn.

vastgoed financiering

Een vastgoedfinanciering aanvragen

Wist je dat het aanvragen van een financiering voorheen enkel bij banken kon geschieden? Inmiddels is er voldoende veranderd en zijn er meerdere kredietverstrekkers zoals een private investeerder. De aanmelding voor de aanvraag gaat bij iedere verstrekker anders in zijn werk. In grote lijnen komt het neer op een aanmelding waarbij eventuele documenten verzonden moeten worden. Vervolgens komt hier een advies of een offerte uit en kunnen de vervolgstappen tot het realiseren van de financiering in orde worden gemaakt.

Rente bij een vastgoedfinanciering

Het vaststellen van de rente komt tevens neer op maatwerk. De bank of financieel verstrekker kijkt naar de samenstelling van je bedrijf en de verwachtingen voor de waarde van het pand. Het is mogelijk om een erkend taxateur naar het pand te laten kijken. Door een taxateur in te schakelen wordt een heldere kijk gerealiseerd over de waarde van het pand. Door de waarde goed in beeld te hebben kan je je maandlasten eenvoudiger berekenen.

Welke vastgoedfinancieringen zijn er?

Er zijn diverse soorten financiering beschikbaar. Deze zijn geschikt voor elke unieke en individuele situatie en het doel van financieren. Het komt daarbij neer op onderstaande vormen van financieren:

✔ Beleggingsfinanciering

✔ Bouwfinanciering

✔ Grondfinanciering

✔ Handelsfinanciering

✔ Mezzanine financiering

✔ Splitsingsfinanciering

✔ Uitpondfinanciering

Zoals gezegd komt vastgoed financiering neer op maatwerk. Laat je vooraf goed informeren over de verschillende mogelijkheden om tot een goede beslissing te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *